Veksten av antall elbiler i Norge har vært enorm de siste årene. Elbil er billig å eie i lengden, spesielt nå som bensin- og dieselpriser har økt, og bedre for miljøet enn fossilbiler. Hvis du i tillegg har solceller på taket og elbillader hjemme har du en god økonomisk løsning.

Vil du også lade elbil med solstrøm? Start med å søke på adressen din:

Fordeler med elbil

Elbiler har blitt stadig mer populært, og det med god grunn. Det er en rekke fordeler med å kjøre elbil, både for den enkelte sjåfør og for miljøet.

Billig drivstoff

En av de mest åpenbare fordelene ved å kjøre elbil er at det er at strøm er mye billigere drivstoff enn bensin og diesel. Ellbiler er også generelt mer effektive enn bensinbiler, noe som betyr at de krever mindre energi for å reise samme avstand. 

lading av elbil
Lavere kostnad for vedlikehold

Elbiler har også lavere vedlikeholdskostnader og lengre levetid enn fossilbiler. Dette er fordi elbiler har færre bevegelige deler og krever sjeldnere oljeskift og andre vedlikeholdsoppgaver. 

glatt mynt
Miljøvennlig

Elbiler produserer ikke miljøskadelige utslipp, slik som bensin- og dieselbiler gjør. Dette er spesielt viktig i byer, der luftforurensning kan bli et helseproblem. 

fornøyd solcelleeier med installatør
Mindre støy

Elbiler er mer stillegående enn bensin- og dieseldrevne biler, noe som er en fordel både for sjåføren og samfunnet. Dette gjelder spesielt i urbane områder, hvor trafikkstøy kan være et stort problem. 

elbil ladet av solenergi

Totalt sett er det mange fordeler ved å velge elbil, fra lavere drivstoff- og vedlikeholdskostnader til forbedret luftkvalitet og redusert støyforurensning. Ettersom teknologien fortsetter å utvikle seg vil nok elbiler bare fortsette å vokse i popularitet.

Lade elbil med solstrøm?


Fordeler med elbil og solceller

Solceller og elbil med egen ladestasjon hjemme er litt av en “høna og egget”-situasjon. Hva kom først hjemme hos deg? Det er fristende å benytte seg av egenprodusert strøm til å lade opp bilen når du først har solceller på taket, og hvis du har en elektrisk bil er det kort vei til å velge en helhetlig løsning der du sikrer at strømmen du bruker er både ren og rimelig. 

Det finnes mange fordeler med å ha egen ladestasjon og solceller på taket hjemme.

Slipper offentlige ladestasjoner

Lad bilen enkelt hjemme med egenprodusert strøm, så slipper du å betale for strømmen på offentlige ladestasjoner. Det er enklere og mindre stress koblet til å lade bilen mens du uansett står parkert hjemme – du slipper å finne fram til ladestasjonen når du er på farta og du slipper å vente i kø på å få lade.

smart hjem
Det er enkelt

Laderen installeres av en elektriker på et egnet sted. Laderne har en “Type 2”-kontakt som er standard og som passer alle elbiler i Europa. Når laderen er installert er det enkelt å koble seg til og lade hjemme.

elbil lades med solenergi
Et mindre inngrep i naturen

Produser egen, grønn strøm ved å benytte en ressurs og en flate som allerede finnes tilgjengelig, i stedet for å gjøre store inngrep i naturen. Solcellene vi tilbyr plasseres på taket og ser diskrete ut.

solcellepaneler på taket
En langsiktig investering

Solcellene produserer strøm i rundt 30 år og vi i Otovo tilbyr markedets beste garanti på 20 år. Det er mange år billig strøm!

installasjon og kontroll av solcellepaneler på taket for otovo-garantien
En kilde til gratis strøm du kan tjene på

Det å ha sin egen kilde til egen strøm er en god følelse i seg selv. Det at du kan selge overskuddsstrømmen din tilbake til strømnettet er en enda bedre følelse! Du kan også velge å spare overskuddsstrømmen til dager det er høye strømpriser – sånt blir det lave strømregninger av!

Skriv inn adressen din nedenfor for å se solcelleprisen din!

selge overskuddsstrømmen

Lesetips: Hvordan du lader elbilen med solceller

Flere elbileiere kjører med gratis drivstoff

En av de mange fordelene ved å kjøre elbil er muligheten til å drive kjøretøyet med gratis strøm generert av solcellepaneler. Ved å installere solcellepaneler på taket kan man dra nytte av solens energi til å lade elbilen eller drifte hjemmet  uten å bekymre seg for høyere strømregninger. Eventuell overskuddsstrøm selges tilbake til strømselskapet og få betalt per kWh. 

Ikke bare er det miljøvennlig å kjøre elbilen med strøm fra solcellepaneler, men det kan også spare deg for en betydelig sum penger i det lange løp. Når man har solcellepaneler på taket slipper man å betale nettleie for strømmen man produserer selv, og siden du genererer din egen strøm, vil du ikke være utsatt for svingninger i strømprisene. 

Hvis du vurderer å kjøpe en elbil og installere solcellepaneler, er det verdt å utforske de mange fordelene og potensielle kostnadsbesparelsene ved denne miljøvennlige kombinasjonen.

elbil lader hjemme

Lønner det seg med solstrøm i Norge?

Solceller i Norge – går det an? Svaret her er et tydelig JA! Norge har mange soltimer selv om vi er langt nord. Et solcelleanlegg i Oslo kan produsere mer strøm enn det ville ha gjort i byer lengre sør, som for eksempel London, København, Berlin og Praha. Dessuten fungerer solcellepaneler faktisk best rundt minus 5 grader - derfor er solceller også effektive om vinteren i Norge!

Solkraft er den raskest voksende teknologien innen kraftproduksjon i verden. Bli med i solrevolusjonen du også!

Prisestimat på 1 minutt
Sjekk ditt tak
You’ve successfully subscribed to Otovo-bloggen
Welcome back! You’ve successfully signed in.
Great! You’ve successfully signed up.
Your link has expired
Success! Check your email for magic link to sign-in.